Gjelina Lika

Gjelina ka lindur në një familje mirditore ku çmohej rëndësia e ruajtjes e mbarëvajtjes së mjeshtërive të traditës. Ndonëse i ati qe mjeshtër i prodhimit të çiftelive e veglave të tjera muzikore tradicionale të krahinës, ajo u brumos qysh në moshë fare të re me pasionin për qëndistarinë dhe punën me shtiza e me grep – të gjitha këto aftësi të domosdoshme për punimin e veshjeve tradicionale të Mirditës – nga e ëma, e cila asokohe endte qilima e qemere në vegjë. 


Ndonëse tashmë në pension, Gjelina vijon të bëjë punimet e saj me grep e me shtizë, si dhe qepjen e veshjeve tradicionale, në mënyrë që të përcjellë traditën dhe teknikat tradicionale të punimit te brezat pasardhës. Ajo shpreson që puna e saj të shërbejë si shembull dhe si bazë, mbi të cilën të mund të krijohet një model artizanati i qëndrueshëm e afatgjatë.

Ekipi i projektit

Andi Tepelena

Project Manager

Ines Sula

Assistant Project Manager

Era Kraja

Eksperte Kërkimore

Nadia Abazi

Fotografe zyrtare e Projektit

Tivet

Graphic Design & Illustrations

Vincenzo Ciani

Webmaster

Fioralba Duma

Content Manager

Lyto Alliu

Ekspert Itineraresh

Projekti zbatohet nga Art Kontakt dhe EcoKult.

AK logo

Art Kontakt është Qendër Kulturore Shqiptare krijuar si një projekt në Venecia të Italisë në 2003 dhe është themeluar më 7 Dhjetor 2007 me qëllim promovimin e artit dhe kulturës në Shqipëri.

LOGO-ECOKULT-01-1-1

EcoKult është një organizatë e themeluar në 2023 me qëllimin për të frymëzuar dhe fuqizuar komunitetet të përqafojnë praktika të qëndrueshme dhe të mbështesin kreativitetin.

sq
CULTOUR MIRDITA
Logo